Lajme

Vala e gjashtë e Covid-it po përhapet në Zvicër

Vala e gjashtë e Covid-it po përhapet në të gjithë vendin – për të fajësohen variantet e reja të Omicron, të cilat janë më infektive se BA1 dhe BA2 të mëparshme. Tani jemi deri në BA5.

Numrat e fundit të qeverisë tregojnë se ka 5,000 infeksione të reja në ditë – 34% më shumë se javën e kaluar. Por numrat e Gjenevës tregojnë se infeksionet janë rritur me 53% javë në javë, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Por pavarësisht shifrave, sistemi shëndetësor po e përballon mirë. Ndërsa ka më shumë pranime, është shumë më poshtë numrit që do të shkaktonte një alarm.

Janë 850 në spitale me Covid në të gjithë vendin – nga gjithsej 22,000 shtretër.

Rreth 50 në javë pranohen në kujdesin intensiv me Covid – por kjo është shumë më poshtë se niveli i alarmit që është 300.

Ka gjasa se vala mund të arrijë kulmin. Kur krahasohet me vendet e tjera, Zvicra është prapa kurbës. Në krye është Portugalia, e cila tashmë po shënon rënie.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI