E-Diaspora

Vallja e “Shotës” tubon shumë spektatorë në Gjermani

Dhe sërish nuk duhet ankuar sa i përket motit në festën familjare në parkun Kleb të Gjermanisë, të organizuar nga shoqata miqësore e Nagoldit “I madhi e ndihmon të voglin”. Në të vërtetë, u paraqitën disa re të errëta, por festa kaloi pa ndonjë stuhi.

Pra, nuk ishte ndonjë befasi që të dielën ishte organizuar festë aq e madhe dhe mirëpritur për fëmijë. Në këtë mënyrë, organizatorët dhe vullnetarët e klubeve të dhe institucioneve të ndryshëm, që morën pjesë në këtë projekt, kanë pasur aq shumë punë dhe mezi ia dolën të menaxhojnë me kërkesat e lojërave individuale.

Garë interesante u zhvillua kur fëmijët u veshën si mace, kllounë apo monstra të vogla, shkruan “Schwarzwälder Bote”, njofton Albinfo.ch. Argëtim shkaktoi edhe ngjyrosja e trikove, ngjitja, apo edhe aksioni i imitimit të policëve, njësisë zjarrfikëse dhe ekipeve të shpëtimit. Një garë e vërtetë u zhvillua me lokomotivat e parkut të qytetit.

Për të shtuar edhe më shumë koloritin e manifestimit dhe që tuboi numër të madh spektatorësh, u përkujdes grupi shqiptar i valleve “Shota”, i cili ishte organizuar nga Shoqata kulturore në Nagold “Kosova” dhe Zeçir Gashi. Rrafsh 60 valltare e valltarë nga Zvicra, prezantuan valle tradicionale shqiptare, transmeton albinfo.ch.

Ishte më se e qartë se dy udhëheqësit e shoqatave të miqësisë, Thomas Baitinger dhe Markus Fritsch, kanë konstatuar bilans pozitiv. “Thjesht, është senzacionale se me çfarë angazhimi, shumë pjesëmarrës u përkujdesën për nja manifestim aq të gjallë dhe kolorit”, ka pohuar i gëzuar Markus Fritsch.