Lajme

Verbier pret rekord nga ‘babadimrat’ këtë sezon

Çdo vit, Verbier pret ditën e hapjes, një ngjarje ku ata përpiqen të mbledhin një numër rekord skiatorësh të veshur si Shën Nikolla, ose ekuivalenti i tij më i kuq: Santa Claus.

Këtë vit ngjarja është më 3 dhjetor 2022 dhe rikthehet pas një ndërprerjeje të shkaktuar nga Covid-19.

Në vitin 2016, dielli shkëlqeu, bora ishte e mirë dhe një rekord i ri i Verbier u vendos kur më shumë se 1,200 “Babadimra” u mblodhën në 2,500 m, lart në shpatet e Verbier. Le News ishte aty për të kapur festimet, transmeton albinfo.ch.

Sipas Rekordeve Botërore të Guinnessit, grumbullimi më i madh i Krishtlindjeve ishte 18,112 gjatë një ngjarjeje të organizuar nga Thrissur Citizenry dhe Thrissur Archidioqeza në Kerala në Indi më 27 dhjetor 2014. Nuk ka gjasa që këto klauzola të jenë mbi dëborë. Është po aq e pamundur që ata të këndojnë dhe të tundin këngën YMCA nga Village People.

Operatori i ashensorit Televerbier u siguronte të gjithë atyre që ishin mjaftueshëm të kuq dhe me mjekër një kartë ashensori falas – këto ditë ata paguajnë 5 CHF (ende shumë më lirë se një leje normale për të rritur me çmim të plotë, 80 CHF). Plus brioshët, kafeja dhe vera e zier ofrohen falas.

Ne do të bëjmë ski deri atëherë.