Lajme

Vetëm Islanda ka më pak shtëpi bosh se Zvicra

Kantonet me më pak strehim të disponueshëm janë Zug (0.42%), Gjenevë (0.42%), Obwalden (0.43%) dhe Schwyz (0.50%)

Zvicra ka një nga tregjet më të ngushta të banesave në Evropë. Vetëm Islanda ka më pak shtëpi bosh. Më 1 qershor 2023, vetëm 1.15% e shtëpive ishin bosh në gjithë Zvicrën, sipas të dhënave nga Zyra Federale e Statistikave (FSO).

Në gjithë vendin kishte më pak se 55,000 vende në dispozicion për ata që kërkonin diku për të jetuar, 6,700 më pak se në të njëjtën kohë në 2022, shkroi Zyra Federale e Statistikave (FSO), një rënie prej 10.9%, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Shkalla e vendeve të lira të punës ka rënë për 3 vjet rresht dhe tani është më e ulëta në 9 vjet. Herën e fundit që ishte më e ulët ishte në vitin 2014 kur arriti në 1.07%.

Kantonet me më pak strehim të disponueshëm janë Zug (0.42%), Gjenevë (0.42%), Obwalden (0.43%) dhe Schwyz (0.50%). Kantonet me Jura më të përfshirë (3,17%), Solothurn (2,37%) dhe Ticino (2,17%). Normat ishin 0.98%, 0.53% dhe 1.69% në Vaud, Cyrih dhe Valais. Klikoni këtu për të parë një hartë të tarifave të vendeve të lira sipas komunës dhe kantonit.

Shkalla e vendeve të lira të punës ra në 21 nga 26 kantonet e Zvicrës. Vetëm Jura (+0.21%), Zug (+0.09%), Nidwalden (+0.06%), Luzern (+0.05%) dhe Gjenevë (+0.04%) patën rritje të numrit të shtëpive të lira.

Të dhënat ka të ngjarë të nxisin thirrjet për më shumë shtëpi nga votuesit që përpiqen të gjejnë një vend për të jetuar.