Lajme

Vinjeta e re do të jetë e verdhë, fillon nga 1 dhjetori

Ngjitëset e autostradës kanë kushtuar 40 CHF për 28 vjet

Çdo vit vinjeta e autostradës së Zvicrës ka një ngjyrë të ndryshme. Vitin tjetër është e verdhë.

E vlefshme nga 1 dhjetori 2022 deri më 31 janar 2024, ngjitësit e rinj duhet të shfaqen nga kushdo që përdor rrjetin e autostradave të Zvicrës, përcjell albinfo.ch.

Çmimi mbetet i njëjtë. Ngjitëset e autostradës kanë kushtuar 40 CHF për 28 vjet. I prezantuar pas një referendumi në 1985, ngjitësi kushtonte fillimisht 30 CHF përpara se të rritej në 40 CHF më 1995. Inflacioni që nga viti 1995 do të thotë se ngjitësi kushton në terma realë rreth 15% më pak se më 1995.

Për të qenë e vlefshme, vinjeta duhet të ngjitet drejtpërdrejt në brendësi të xhamit të përparmë në vende të caktuara. Vinjetat pasi të hiqen nuk mund të ripërdoren, përcjell tutje albinfo.ch.

Ngjitëset e vitit 2022 mbeten të vlefshme deri më 31 janar 2023. Makinat, motoçikletat dhe rimorkiot kanë nevojë për një ngjitëse të vlefshme për t’u përdorur në rrjetin e autostradave të Zvicrës.

Ngjitëset gjenden në vendet e zakonshme: servise, garazhe, poste dhe dogana.