Lajme

Zvicër: Shumë fëmijë kërkojnë ndihmë për mendimet e tyre vetëvrasëse

Më shumë të rinj kërkuan këshilla për mendime vetëvrasëse vitin e kaluar – një rritje prej 300% nga viti 2019.

Shifrat nga organizata mbështetëse e fëmijëve dhe të rinjve Pro Juventute tregojnë se vitin e kaluar ata ndërhynin rreth tri herë në javë për të ndihmuar dikë në kriza.

Në vitin 2019 ishte rreth një person në javë, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Organizata thotë se ata po ndihmojnë gjithashtu më shumë me çrregullimet e të ngrënit dhe çështjet që dëmtojnë veten.

Ai beson se krizat e mbivendosura të pandemisë, klimës, luftës në Ukrainë dhe perspektivës aktuale ekonomike po ushqejnë stresin.

Tani mund të duhen disa muaj për të marrë trajtim psikiatrik. Fëmijët dhe të rinjtë mund të telefonojnë një numër special për ta për ndihmë dhe këshilla: ky është 147.