News

Iniciativa kundër emigracionit masiv: Cilat janë sfidat?

Zvicra duhet të menaxhojë në mënyrë të pavarur emigracionin e saj? Kjo është pyetja që do t’ i paraqitet popullatës zvicerane më 9 shkurt, me iniciativën e SVP/UDC-së "Kundër imigrimit masiv". Një iniciativë që synon të kufizojë emigracionin, duke përfshirë vendosjen e kuotave.

Cilat janë arsyet e atyre që mbrojnë dhe ata që luftojnë këtë iniciativë? Përtej argumenteve të ndryshme, qoftë politike apo shkencore, çfarë është në zemrën e çështjes së këtij objekti për votim? A ofron kjo iniciativë zgjidhje reale për sfidat dhe të ardhmen e tanishme të emigracionit në Zvicër? Të ftuarit e radhës janë: Olivier Feller (PLR), Claude-Alain Voiblet (UDC) dhe profesor Philippe Wanner.
 

 

Pour en parler, nous accueillons :

Olivier Feller, Conseiller national PLR, opposé à cette initiative.
Claude-Alain Voiblet, Vice-Président de l’UDC Suisse.
Philippe Wanner, spécialiste des migrations, Professeur de démographie à l’Université de Genève.


Interessante Neuigkeiten aus dem Internet