Lajme

Akuzohet fermeri në Fribourg për shkak të bririt të lopës

Një fermer në Fribourg po përballet me veprime ligjore nga grupet e të drejtave të kafshëve, pasi la një lopë me një bri të rritur të patrajtuar.

Briri po rritej me kokë poshtë dhe kishte filluar të hynte në kokën e lopës, afër syrit, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Një zëdhënës i grupit që ka nisur aksionin – Basel Animal Save – thotë se situata mund të ishte shmangur lehtësisht. Briri mund të ishte shkurtuar rregullisht ose një splint do ta kishte shtyrë atë në një drejtim tjetër.

Ai thotë se kafsha do t’i kishte shpëtuar dhimbjes.

Fermeri do të përballet me akuza për mirëqenien e kafshëve.