Lajme

Emigrantët nga Italia: Zvicra dërgon më shumë roja kufitare në Ticino

Zvicra po dërgon më shumë oficerë kufitarë në Ticino, në pritje të më shumë emigrantëve që vijnë nga Italia.

Zyra Federale e Doganave dhe Sigurisë Kufitare thotë se po ridislokon oficerë nga rajonet gjermanishtfolëse në kufirin jugor.

12,000 emigrantë kanë mbërritur në ishullin italian të Lampedusa – lëvizja është në pritje të shumë njerëzve që përpiqen ose të hyjnë ose të kalojnë këtë vend, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Një këshilltar shtetëror për Lega Ticinese, Norman Gobbi, thotë se ardhja e pritshme nuk është një problem vetëm për Zvicrën – por për gjithë Evropën. Ai pretendon se dy të tretat e hyrjeve të paligjshme në vend janë nëpërmjet Ticino-s.

Pikëpamja e tij mbështetet nga Partia Popullore Zvicerane, e cila gjithashtu po bën thirrje për të mobilizuar ushtrinë për të ndihmuar në sigurimin e kufirit.