Lajme

Kërkohet që Zvicra të rikthejë kontrollet kufitare me Italinë

Një parti e madhe politike gjermane po kërkon që Zvicra të rikthejë kontrollet kufitare me Italinë, në një përpjekje për të kontrolluar fluksin e azilkërkuesve.

Partia më e madhe opozitare në Gjermani, CDU, thotë se Sistemi Evropian i Azilit nuk po funksionon dhe thotë se Zvicra është shumë e dobët me kontrollet e saj – duke lejuar tranzit të papenguar.

Gjermania pranon më shumë emigrantë se të gjitha vendet e BE-së së bashku. Ajo ka pranuar tashmë 100,000 këtë vit.

Partia Popullore Zvicerane pajtohet dhe thotë se nevojiten kontrolle më të rrepta me Italinë – veçanërisht në trena.

Në një intervistë me NZZ, kreu i partisë, Marco Chiesa, thotë se kufiri i hapur nuk do të funksionojë me vendet që nuk zbatojnë marrëveshjen e Dublinit, e cila thotë se azilkërkuesit duhet të përpunohen nga vendi i parë evropian ku hyjnë, përcjell albinfo.ch.