Lajme

Kundërshtohet ndërtimi i marinës në Liqenin e Luzern-it

Të Gjelbrit e kantonit Uri kanë nisur një iniciativë për të parandaluar ndërtimin e një marine në brigjet e liqenit të Lucernit. E ardhmja e gadishullit të vogël të Isleten tani është pezulluar me një votim. Samih Sawiris, i cili bleu këtë ish-vend industrial dy vjet më parë, do të donte të ndërtonte atje një kompleks turistik me shtëpi të dyta, një hotel me 3 ose 4 yje dhe, mbi të gjitha, një gji artificial për të akomoduar varkat, shkruan RTS, përcjell albinfo.ch.

Por, një pjesë e popullsisë, e mbështetur nga të Gjelbrit e Urit, ka një vizion krejtësisht tjetër për këtë vend. “Me iniciativën tonë kërkojmë që kantoni të investojë në këtë vend, jo për të rikthyer, por për të krijuar një zonë relaksi, për të mbrojtur natyrën. Është edhe një investim, sepse këto vende po rrallohen, po rrallohen gjithnjë e më shumë”, shpjegoi kryetarja e seksionit kantonal të partisë ekologjike, Eveline Lüönd për RTS, përcjell albinfo.ch.

Në fund, është popullsia uraniane ajo që pa dyshim do të vendosë midis një zone të ndërtuar dhe turistike ose një zone relaksi të rrethuar nga natyra.