Kosova

Lozanë: Një shqiptare e suksesshme në Zyrën Qendrore Globale të “Philip Morris International”

Anis Brahimi Treni, u rekrutua në Departamentin e Komunikimit të kompanisë së njohur Global Philip Morris International, në Lozanë

Albinfo.ch shpeshherë ju sjell profile suksesi nga e mbarë diaspora, që kryesisht janë lindur, rritur dhe shkolluar në vendet e huaja.

Këtë radhë do ju sjellim një profil krejt ndryshe. Një shqiptare të sukeseshme që u shkollua në vendlindje, por nga puna dhe angazhimi i saj profesional bëri që Anis Brahimi Treni të rekrutohet në Kantonin e Lozanës, pranë Departamentin e Komunikimit Global.

Deri në 2022, Anis Brahimi Treni, punonte për kompaninë Philip Morris në Tiranë, ku ishte përgjegjëse për Marrëdhëniet me Jashtë dhe Komunikimin.

Ndërkohë që Zyra Qëndrore Globale e Philip Morris International, e bazuar në Lozanë, e rekrutoi në departamentin e Komunikimit Global, si pjesë e programit të zhvillimit të talenteve brenda kompanisë.

Vlen të theksohet se eksperienca e saj ka nisur në vitet e hershme në media audio-vizive dhe më pas, studimet në Shkenca Politike, e drejtuan në institucione ndërkombëtare si UNDP dhe Ambasada Italiane, për të punuar më pas për korporata amerikane në departamentet e komunikimit.

Gjate këtij viti, në Lozanë, Anis është integruar në jetën sociale të kantonit ku jeton, në grupe vendase dhe të huaj (expat) duke u bërë promovuese e vlerave shqiptare në këto komunitete, shkruan albinfo.ch.

Anis është një nga historitë e suksesit të shtetasve shqiptarë në Zvicër, që falë punës dhe integritetit, përfaqësojnë më së miri vlerat dhe promovojnë Shqipërinë.