Lajme

Nga nesër, vinjetat elektronike për vitin 2024

Do të jetë lansimi i Big Bang-ut të e-vignetave këtë të premte.

Edhe pse ngjitësit elektronikë janë në dispozicion që nga vera, nga e premtja versioni 2024 do të dalë në treg.

Kërkesa ka të ngjarë të jetë e fortë, pasi shumë shoferë pritet të përdorin opsionin që të mos kenë më një ngjitëse në makinën e tyre.

Gjatë 4 muajve të fundit janë shitur një çerek milion vinjeta elektronike – kryesisht turistëve, pasi banorët do të kishin blerë të tyret në fillim të vitit, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Zyra Federale e Doganave thotë se sistemi tani është testuar mirë dhe ka besim se gjithçka do të funksionojë mirë nga e premtja.

Vinjeta është e lidhur me targën – që do të thotë se atyre që mund të përdorin të njëjtën targë në makina të ndryshme, do t’ju duhet vetëm një. Më parë duhej të blinin një afishe për secilën makinë.

Tradicionalistët mund të kenë ende një afishe nëse duan.

Ka pasur paralajmërime për faqet e internetit të padëshiruara që ofrojnë e-vignetën, por që tarifojnë më shumë se 40 CHF.

Blini vetëm përmes e-vignette.ch – dhe mos paguani kurrë më shumë se 40 CHF.

Faqja e internetit është në dispozicion në anglisht.