Shqiperia

Pamje përrallore nga Shpella e Pëllumbave

'Shpella e Pëllumbave' me pamje madhështore në Shqiperi

Çdo gjë e natyrshme është tërheqëse, por Shpella e Pëllumbave në Shqipëri me peizazhin e saj në mes të rërës dhe detit ofron pamjet mahnitëse, shkruan albinfo.ch.

Është e çuditëshme se si kjo shpellë e bukur nuk është promovuar asnjëherë nga organet e turizmit shqiptar. Gurët e saj me formën e thepisur, rëra e pastër pranë ujit kristal të lënë thjesht pa fjalë nga perfeksioni i natyrës së vetëkrijuar, shkruan tutje albinfo.ch.

Në veri të Himarës, anës detit në një plazh mes Jalit dhe Gjipesë, është kjo shpellë e jashtëzakonshme, në të cilën mund të hysh vetëm nga deti. Shpella e Pëllumbave është një plazh i bukur, rreth 12 km larg Sarandës dhe është ideal për not dhe relaksim.

Banorët e fshatrave përrethë thonë se kjo shpellë interesante sipas legjendave besohet se dikur ka qënë strehë për piratët, si dhe udhëtarët që në antikitet.

Pa dyshim se terreni i vështirë për të shkuar deri aty i bën turistët e guximshëm të ndihen në këtë plazh si në parajsën e tyre, andaj eksplorimi i kësaj shpelle është emocionues, sepse ka përmasa gjigante, shkruan albinfo.ch.

a on Twitter: "Shpella E Pirateve, Vlorë, Albania… "

Fotolajm/ Ja cilët janë plazhetmë të bukur në jug të Shqipërisë - Shqiptarja.com

SHPELLA E PIRATEVE