Lajme

Për të njëjtën pagesë: Kompania e Lucernit prezanton javën 4-ditore

Të premten nuk ka mbetur askush në zyrën në Comfortfloor nga Rickenbach LU. Kjo i bën punonjësit të lumtur, thotë shefi – dhe produktiviteti nuk ulet.

Që nga 1 janari, kushdo që është i punësuar në kompaninë “Comfortfloor Switzerland”, e specializuar në ngrohjen e dyshemesë, ka punuar vetëm katër ditë në javë në vend të pesë ditëve të mëparshme – me të njëjtën pagë. Kur u pyet, drejtori menaxhues Donat Bachofner shpjegon pse ai prezantoi javën 4-ditore, transmeton albinfo.ch.

Më shumë kohë të lirë dhe shëndet më të mirë

Me ndryshimin, Comfortfloor dëshiron t’u japë punonjësve të saj një ekuilibër më të mirë mes punës dhe jetës, thotë Bachofner. Orari juaj i punës tani do të ulet, kështu që shëndeti dhe kënaqësia juaj do të përmirësohet, shkruan 20min.

Askush nuk është në zyrë të premten

Me javën 4-ditore, Comfortfloor ka orare të reja hapjeje: Dyqani tani është i hapur vetëm nga e hëna në të enjte, dhe dyqani është i mbyllur të premten.

Megjithatë, nuk duhet të ketë humbje në cilësinë e shërbimit: “Përkundrazi, ne presim punonjës shumë të motivuar të cilët do të avancojnë projektet me cilësinë më të mirë”, thotë Bachofner, i cili nuk pret ndonjë efekt negativ në shitje dhe fitime.

Qëndroni larg tri herë dhe më pas nisuni për fundjavë

Më parë kishte një javë 44,5-orëshe në Comfortfloor. Kompania mbuloi shpenzimet për udhëtimin e kthimit tek klienti, siç shpjegon Bachofner. Tani ajo paguan vetëm për një udhëtim në ditë, por ekipi mund të qëndrojë gjatë natës me shpenzimet e biznesit.

Duke ulur numrin e udhëtimeve, koha mesatare e punës reduktohet në rreth 40 orë në javë, të cilën punonjësit e punojnë në katër ditë. Në një javë të zakonshme pune, për shembull, ata me makinë për në vendin e punës të hënën në mëngjes, kalojnë tre netë larg, kthehen në zyrë të enjten në mbrëmje dhe më pas nisen për në fundjavë.

Sipas drejtorit menaxhues, modeli i ri pëlqehet nga të gjithë punonjësit. Rreth 80 për qind e punonjësve të kompanisë janë nga Zvicra dhe janë të lumtur që mund të kalojnë një ditë shtesë në apartamentin e tyre të pushimeve në Graubünden ose në karvanin e tyre në Ticino. Dita shtesë është gjithashtu një bekim për punonjësit nga Gjermania që shkojnë në shtëpi për fundjavë.

Kështu reagojnë klientët

Reagimet kanë qenë pozitive, sipas Bachofner. Ndoshta edhe sepse biznesi i ngrohjes në dysheme nuk kërkon shumë shërbime: nëse një panel shkëputet, zakonisht nuk duhet të rregullohet menjëherë. Në ndryshim nga një hidraulik që duhet të riparojë sa më shpejt një tualet të prishur ose një rubinet që pikon.