Lajme

Policët gjejnë një gjarpër të gjatë 2.5 metra në makinën ku ishin dy kosovarë

Gjatë një kontrolli të policisë, shërbimet e urgjencës kanë mbetur të habitur. Në bagazhin e një makine ishte një piton tigër 2.5 metra të gjatë në një kuti stiropori

Një patrullë policie vëren një automjet të dyshimtë. Është pak para orës 3 të mëngjesit. Makina, e regjistruar në kantonin Zug, u ndalua dhe u kontrolluan pasagjerët, transmeton albinfo.ch. Sipas policisë së Zug-ut, në veturë ndodheshin katër persona: një kosovar 27-vjeçar, një kosovar 31-vjeçar, një francez 18-vjeçar dhe një zviceran 20-vjeçar.

Policia ka kontrolluar automjetin. Ajo që policia gjen aty është: një sasi e vogël lënde narkotike dhe një kuti stiropori e mbyllur në bagazh. Përmbajtja: Një gjarpër i madh, shkruan gazeta Züger Zeitung. Më saktësisht: një piton tigër që është afërsisht 2.5 metra i gjatë dhe peshon rreth 15 kilogramë.

Zvarraniku u ekzaminua më pas nga një ekspert gjarpërinjsh në zyrat e policisë së Zugut dhe u “konfiskua”. Sipas policisë së Zugut, të katër personat kanë bërë deklarata të ndryshme për origjinën e gjarprit. Megjithatë, duke qenë se posedimi i tyre kërkon leje dhe një leje e tillë nuk disponohej, zvarraniku u transportua në një klinikë të specializuar për kafshë të tilla.

Sipas ekzaminimeve fillestare, gjarpri ishte në gjendje të mirë shëndetësore, përcjell albinfo.ch. Nga hetimet e mëtejshme rezultoi se njëri prej burrave kishte me vete dy letra të rreme. Këto ishin të siguruara. Tashmë 31-vjeçari (kroat, siç shkruan në vazhdim të tekstit!) do të mbajë përgjegjësi për këtë.

(Foto: Policia Kantonale, Zug)