Lajme

Prokuroria kërkon 18 vjet burgim për autorin e vrasjes së Shqiponja Isufit

Shqiptari 49-vjeçar nga Maqedonia, me shtetësi zvicerane, akuzohet se ka vrarë gruan e tij në shtator 2022. Procesi ndaj tij fillon më 10 qershor

Policia Kantonale e Aargaut kishte marrë një thirrje urgjente mëngjesin e 25 shtatorit 2022. Një 49-vjeçar, shtetas zviceran, ishte në telefon dhe thoshte se gruaja e tij ishte mbyllur në banjë dhe nuk po u përgjigjej thirrjeve.

Sapo arritën në vendngjarje, ekipet e shpëtimit thyen derën pa asnjë problem, duke i rënë me shkelma. Por brenda ata gjetën gruan 41-vjeçare, tashmë të vdekur, transmeton albinfo.ch. Nga hetimet rezultoi se viktima, Shqiponja Isufi, mësimdhënëse universitare dhe një emër shumë i njohur në komunitetin shqiptar të Zvicrës, ishte mbytur.

Tani është caktuar një datë për seancën dëgjimore përpara Gjykatës së Qarkut në Baden: Ajo fillon të hënën, më 10 qershor, në ambientet e Policisë Kantonale të Aargaut në Schafisheim, dhe është e mbyllur për publikun. Vendimi gjyqësor është caktuar të merret pasditen e së premtes, më 14 qershor.

Pas përfundimit të hetimeve, prokuroria publike supozon se vrasjes së viktimës duhet t’i ketë paraprirë një debat mes çiftit, shkruan gazeta Luzerner Zeitung. Bazuar në provat e disponueshme, ajo e vlerëson qasjen e të akuzuarit ndaj krimit si veçanërisht të paskrupullt, torturuese për viktimën, ndërsa prapavinë e vrasjes, të përshkuar nga egoizmi i të akuzuarit. Si përmbledhje, personi në fjalë akuzohet për vrasje të rëndë, përcjell albinfo.ch. Zyra e prokurorit publik të Badenit fillimisht kishte hetuar krimin, duke e përcaktuar atë si vrasje me dashje.

Sipas prokurorisë, i akuzuari duhet të dënohet me 18 vjet burgim për krimin e kryer. Nga ana tjetër, 49-vjeçari pranon se është përgjegjës për vdekjen e gruas së tij. Kjo qe njoftuar tashmë që në qershor 2023.

Deri në vendimin e formës së prerë, i akuzuari prezumohet i pafajshëm.