E-Diaspora

Shaqiri e Xhaka në mesin e yjeve refugjatë në botë

Organizata Futbolli Kundër Racizmit në Evropë ka publikuar një listë me futbollistët e njohur që janë refugjatë ose fëmijëve refugjatë. Në mesin e tyre janë edhe Shaqiri e Xhaka

 

Xherdan Shaqiri dhe Granit Xhaka janë ndër futbollistët më të mirë shqiptarë. Të dy janë me prejardhje nga Kosova.

Organizata Futbolli Kundër Racizmit në Evropë ka publikuar një listë me futbollistët e njohur që janë refugjatë ose fëmijëve refugjatë. Në mesin e tyre janë edhe Shaqiri e Xhaka, raporton albinfo.ch.

Xherdan Shaqiri ka lindur në Zhegër të Gjilanit, kurse më pas shkoi me familje në Zvicër. Xherdani ishte vetëm 1-vjeçar.

Ndërkohë, Graniti ka lindur në Bazel, derisa familja e tij është shqiptare me prejardhje nga Prishtina. Ata janë yje të futbollit.