Lajme

Ari, “i destinuar” për Komitetin Ndërkombëtar të Kryqit të Kuq, iu dhurua

Komitetit Ndërkombëtar të Kryqit të Kuq me qendër në Gjenevë do t’i jepen gati 4 kilogramë ar që u gjetën në një tren që qarkullonte midis Saint Gallenit dhe Lucernit 4 vjet më parë.

Ari vlen rreth 200,000 CHF, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Shufrat ishin në një paketë të shënuar, në gjermanisht, me fjalët “IKRK Wertsendung” ose ICRC Registered Delivery.

Zyra e Prokurorit të Lucernit thotë se pavarësisht hetimeve intensive gjatë viteve të fundit – ka qenë e pamundur të gjurmohet pronari i arit – ose të gjendet ndonjë provë për një lidhje me një krim.

Siç duket ishte destinuar për KNKK-në, do të dorëzohet.

Një zëdhënës i KNKK-së thotë se e mirëpret donacionin dhe është i qetësuar për origjinën pas hetimit të policisë.