Lajme

Studioi në tri shtete, shqiptarja, storie suksesi në diasporë

Ardita Hoxha-Jahja, ka doktoruar në Hofenheim të Gjermanisë, vite më parë ishte hulumtuese në një Universitet në SHBA dhe eksperte nga Peruxha e Italisë.

Ardita Hoxha-Jahja jeton prej disa vjetësh në Finlandë. Ajo ka një rrugëtim të suksesshëm profesional në diasporë, më saktësisht, ajo ka filluar si eksperte nga Peruxha e Italisë dhe, më pas si hulumtuese në një universitet në SHBA, kurse doktoraturën e ka përfunduar në Hofenheim të Gjermanisë, transmeton albinfo.ch.

Ajo tregon si u gjend në Finlandë, rreth inovacioneve në profesionin e saj dhe aktivitetet që kanë të bëjnë me shëndetin publik.

Ajo tani më është menaxhere e Kërkimit Shkencor dhe pedagoge në Universitetin e Shkencave Aplikative Savonia në Finlandë. Ardita udhëheq kërkimin shkencor në fushën e zinxhirit ushqimor, dhe ligjeron lëndët si:

Mirëqenia e kafshëve,

Bujqësia në nivel global dhe

Sfidat në zinxhirin ushqimor./Albinfo.ch