Lajme

Tunelet do të jenë pa pagesë

Parlamenti ka hedhur poshtë një ide për të ngarkuar tarifa për të përdorur tunelin e rrugës Gotthard dhe rrugë të tjera të ngarkuara.

Një mocion i paraqitur nga deputeti i Ticino, Marco Chiesa, donte të vinte barrën mbi trafikun turistik.

Ai thotë se nuk paguajnë asgjë dhe vinjeta është shumë e lirë. Ai tregon se shumë vende të tjera mbledhin para me taksë, përcjell albinfo.ch.

Plani ishte të ngarkoheshin automjetet deri në 3 tonë e gjysmë.

Edhe qeveria ishte kundër kësaj ideje.