Kulturë

Flaka Haliti

Artiste

Flaka Haliti, fituese e çmimit Henkel Art.Award për vitin 2013 është autore e ekspozitës me titull “I See a Face. Do You See a Face” në muzeun e arteve Mumok të Vjenës. Ekspozita e hapur më 6 gusht do të mbyllet më 5 tetor.

Artistja Flaka Haliti, e lindur në Prishtinë në vitin 1982 jeton në trekëndëshin Prishtinë-Vjenë-Munih.

Në ekspozitën e saj aktuale ajo paraqet punime të cilat lidhen me përvojat e saj në mes të vendeve dhe kulturave të ndryshme.

Në instalacionin e saj me mure betoni ajo prezanton një seri fotografish të reve në të cilat janë të projektuara tiparet e fytyrave njerëzore si grafika kompjuterike, thuhet në shkrimin prezantues të ekspozitës në faqen e internetit të galerisë. Me këto punime artistja aludon në raportin në mes të afërsisë dhe largësisë në mes të njerëzve në botën moderne.

Flaka Haliti, me konstatimin dhe pyetjen që e ka vendosur si titull të ekspozitës (Unë shoh një fytyrë. A e sheh edhe ti një fytyrë) nënvizon një lojë në mes të realitetit dhe fiksionit, në mes të afërsisë imagjinare dhe distancës hapësinore…

 Biografi e shkurt

  • Emri, MbiemriFlaka Haliti
  • Prejardhja:Prishtinë-Kosovë
  • Vendi ku vepron:Frankfurt-Gjermani
  • Profesioni:Artiste
  • Kontakti www.cee-art.com/kosovo/haliti-flaka.html

  WHO’S WHO të tjera