Kulturë

Kulturë 

Skulptor/Piktor

Të përmbledhura nën titullin “Albanische Impressionen” (Impresione shqiptare), skulptori Destan Gashi dhe piktorja Barbara Gashi prezantojnë ekspozitën e tyre më të re në Brigittenau të Vjenës, Austri. Në punimet e tyre çifti shqiptaro-austriak përpunojnë mite dhe legjenda nga toka e shqiptarëve, si ai i Rozafës, ose histori mbi fjalën e mbajtur (Besën) etj.

Në këtë ekspozitë janë shkrirë në një kultura dhe tradita me modernen.

Krijimet e të dy artistëve përbëjnë një unitet artistik dhe janë pjesë e Javës Kulturore Shqiptare. “Një skulpturë është që më parë në brendinë e gurit. I gjithë arti i Destan Gashit është ta shohë këtë dhe ta nxjerrë nga mermeri”, ka thënë kryetari i qarkut, Hannes Derfler në hapjen e ekspozitës. Ai ka theksuar po ashtu se shqiptarët në Brigittenau janë shumë mirë të integruar.

 Biografi e shkurt

  • Emri, MbiemriKulturë 
  • Profesioni:Skulptor/Piktor

  WHO’S WHO të tjera