Kulturë

Laida Hitaj

Pianiste

Laida Hitaj kishte debutuar si vajzë 12 vjeçe si pianiste së bashku me orkestrën në koncertin pianistik të mbajtur në kuadrin e Ditëve të Artistëve të Rinj në Annakirche të Dürenit. Më 7 shtator, e diele, Laida tashmë 16 vjeçe do të prezantohet në Schlosskapelle të Julich-ut me pianon e saj të madhe duke premtuar një program  atraktiv me pjesë nga Chopin-i (Frederik Shopen).

Shqiptarja shumë e talentuar, nga viti 2008 është nxënëse e pianistit Heribert Koch nga Düren-i. Në koncertin e Vitit të Ri në Capella Villa Duria në vitin 2013 Laida pati entuziazmuar publikun e pranishëm me interpretimin e saj të fuqishëm të koncertit 1 për piano të Chopin-it. Po kjo vepër ështe edhe në programin e 7 shtatorit.

Ja se çfarë kanë shkruar gazeta gjermane aachenerzeitung.de për koncertin e Laidës të mbajtur në prag të vitit të ri 2013, kur ajo ishte 14 vjeçe. Dirigjenti dhe eksperti i muzikës, Johannes Esser thotë: “Laida Hitaj është qysh sot një pianiste e mrekullueshme me një talent të veçantë. Gjatë provave dhe tash, gjatë koncertit, ajo ka treguar pjekurinë e një artisteje të rritur”. Ishte një arritje e pabesueshme që një koncert të tërë me piano ta luante përmendësh, përfundon gazeta.

 Biografi e shkurt

  • Emri, MbiemriLaida Hitaj
  • Prejardhja:Vlorë-Shqipëri
  • Profesioni:Pianiste

  WHO’S WHO të tjera