Kulturë

Ekspozitë 

Piktor

valixhet driton h

Për ekspozitën e tetë të organizuar në galerinë e tij të re “Contemporary Art Gallery “Mytoro”, galeristi Toro (Mentor Ejupi) ka sjellë në Harburg të  Hamburgut dy piktorë kosovarë me renome ndërkombëtare Alban Muja dhe Driton Hajredini. Ata prezantojnë para publikut gjerman krijimtarinë e tre nën titullin e përbashkët “Beautiful Travellers”. Kjo ekspozitë është jë shembull i shkëlqyer i artit konceptual, shkruan “Harburg Aktuell”.

Në serinë e tij të njohur të valixheve të cilën Driton Hajredini e kishte filluar para se t`i kushtohej artit konceptual lë anash humorin metanarrativ dhe i kthehet konceptit në të cilin ai paraqitet me pikturim klasik realist. Në shikim të parë, tablotë e tij me valixhe duken sikur të ishin fotografi të thjeshta valixhesh. Por po u shikua më nga afër dhe e ndërlidhur me kontekstin e gjithë serisë zbulohet kondensimi i dy koncepteve krejtësisht të ndryshme.

Tablotë me valixhe mund të ndërlidhen me shumë gjëra por ato në këtë rast janë një homazh për të gjithë njerëzit që janë detyruar të braktisin atdheun e tyre. Punimet e Alban Mujës mbështeten në zhvillimin e temës “Free our Mind” (çliroje mendjen). Një shembull tipik na e ofron punimi i tij me titullin “Tonys” i cili mbështetet në një keqkuptim i cili është i mundur të ndodhë vetëm në një moment të konjunkturës politike (fjala është për fotografinë ku duken të gjithë fëmijët shqiptarë me emrin e Toni Blerit).

Hapja e ekspozitës bëhet të premten, më 12 shtator duke filluar nga ora 19.30. Të dy artistët janë të pranishëm dhe në dispozicion për të kontaktuar me publikun.

 Biografi e shkurt

  • Emri, MbiemriEkspozitë 
  • Profesioni:Piktor

  WHO’S WHO të tjera