Koordinatore

Sanije Sopa

Përkthyese/Kordinatore

Vendlindja : Shtime-Kosovë

Qyteti ku jetoni në Zvicër : Lausanne Profili

Koordinatore e shërbimit “Intermedia” pranë Appartenances -1997 deri  më sot

Mësimdhënësepër përkthyesit dhe profesionelët që punojnë me përkthyes 1997 deri më sot

Mësimdhënëse në kuadër të shkollës zvicerjane 1999-2004 për disa mandate

Mësimdhënëse e mësimit plotësues pranë LAPSH-it në Morges  dhe Lausanne 1994-1996

Përkthyese pranë shoqatës “Appartenances”1993 deri më sot

Shitëse “e parë” në shitoren “ABM” 1989-1992

Kam punuar në një lulishte “Superfleur” 1985-1989

Çmime-vlerësime-botime

Trois cents Albanaises allument des bougies pour attiser l’espoir “24 Heures” 11.03.1998 Lausanne, faqe 35;

Ecole: la rentrée avant la sortie “dimanche .ch” 09.04.2000 faqe 40;

Sourire dans la souffrance ” Lausanne Cites” 13.12.2001 faqe 3;

Les interprètes, des constructeurs de ponts indisponables ” 24 Heures” 26.04.2007 faqe 32 ;

Des interprètes pour ouvrir l’accès au soins “Planète UNIL” Lausanne, faqe 14-15  24 mai – 27 juin 2010;

Passeurs de mots, passeurs de monde ” Le temps”, Lausanne,  27.09.2010 faqe 30.

Përvojat në lidhje me mergimin/BallkaninSanije Sopa është themeluese dhe kryetare e  “Shoqatës së femrës shqiptare në Lozanë dhe rrethinë” 1997-1999. Ajo është anëtare e shoqatës “Appartenances” prej vitit 1993. Eshtë bashkëthemeluese dhe anëtare e shoqatës së përkthyesve “Interpret” të Zvicrrës prej vitit 1999.

Ajo është  në kontakt të vazhdueshëm me komunitetin shqiptar si dhe me strukturat e fushës së shëndetësis, arsimit dhe shërbimet sociale të Kantonit të Vaud-it.

Integrimi/zhvillimi : cilat janë prioritetet?

Arsimimi i gjeneratave të reja në gjuhën dhe kulturën shqiptare; T’i paraqesim sa më denjësisht vlerat tona kulturore, si dhe t’i intensifikojmë këmbimet e këtyre vlerave me strukturat zvicerjane.

Përfaqësimi më i madhë i femrës shqiptare në jetën politike dhe shoqërore. Krijimi i qendrave kulturore, është më se e domosdoshme.

Kontakt

Association APPARTENANCESRue Terreaux 101003 Lausanne+41 (0)21 341 12 47[email protected]www.appartenances.ch

 Biografi e shkurt

  • Emri, MbiemriSanije Sopa
  • Prejardhja:Shtime-Kosovë
  • Vendi ku vepron:Lozanë-Zvicër
  • Profesioni:Përkthyese/Kordinatore

  WHO’S WHO të tjera