Lajme

Zvicër: Kompanitë ‘luftojnë’ për të plotësuar vendet e punës

Ka shqetësime se kompanitë në pjesën franceze të vendit do të luftojnë për të mbushur vendet e punës në vitet e ardhshme.

Tashmë, papunësia është e ulët dhe 25,000 vende mbeten të paplotësuara në zonat frëngjishtfolëse.

Pjesa tjetër e vendit ka probleme të ngjashme, por është veçanërisht e mprehtë në pjesët perëndimore, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Ndërsa shumë pozicione të paplotësuara kërkojnë kandidatë të kualifikuar – edhe rolet që nuk kanë nevojë për nivele specifike arsimore mbeten bosh.

Studimi i bankave kantonale gjithashtu paralajmëron se problemi do të ndikojë në rritjen ekonomike.