Lajme

A mund t’ia dilni në Zvicër me 8500 franga në muaj?

Koronovirusi dhe lufta e fundit në Ukrainë të cilat shkaktuan krizë ekonomike globale, ka prekur pothuajse të gjitha shtetet. Nga varfëria llogaritet të jenë prekur edhe 1.3 milionë zviceranë, prej tyte edhe 200 mijë të cilët llogaritet se punojnë në orar të plotë. Këto shqetësime janë ngritur nga Caritasi zviceran të cilat janë përmbledhur në një reportazh të realizuar nga “20 minuten”.

Aty personazhet Vicky (31) dhe Ivan (32) rrëfejnë vështirësitë financiare, pavararësisht që thonë se fitojnë nga 8500 franga, transmeton albinfo.ch.

Këto vështirësi ata ia atribuojnë rritjes së kostos së jetesës në Zvicër. Në këtë reportazh flet edhe një shqiptar, Florimi, i cili tregon se si është prekur nga inflacioni duke qenë se është baba i 3 fëmijëve. Ai thotë se po mendon të nisë edhe një punë ndihmëse në mënyrë që t’ia dalë deri në fund të muajit/albinfo.ch

VIDEO:

https://www.20min.ch/video/weil-die-kita-zu-teuer-ist-muss-ich-meine-tochter-zur-arbeit-mitnehmen-838256029729