AT Balkani

150 shtetas kosovarë u riatdhesuan nga Cyrihu në Prishtinë

150 persona janë riatdhesuar nga Zvicra në Kosovë

Është bërë e ditur se në ditën e djeshme janë riatdhesuar 150 bashkëatdhetarë nga Zvicra në Kosovë, shkruan albinfo.ch.

Kompania CH-Air Airlines ka riatdhesuar 150 shtetas kosovarë në fluturimin e katërt special nga Cyrihu në Prishtinë, shkruan albinfo.ch.

Është bërë e ditur se afro 2 mijë shtetas kosovarë që kanë mbetur të ngujuar jashtë vendit dhe po presin që të kthehen në Kosovë.

Ditë më parë Alban Zogaj, Shef i Kabinetit të Ministrit të Infrastrukturës, ka treguar se deri tani kanë pranuar mbi 2 mijë kërkesa për kthim. Shumica e kërkesave janë prej vendeve evropiane.

“Deri më tani kemi pasur mbi 2000 kërkesa per t’u kthyer në vend. Kryesisht prej vendeve Evropiane” është shprehur ai. /Albinfo.ch.