Lajme

3 në 4 punëtorë në Zvicër duan të ndryshojnë punën

Sipas një sondazhi nga kompania shumëkombëshe Robert Walters, ajo që i shtyn njerëzit të ndryshojnë punën është mungesa e lidershipit, kushtet më të mira të pagave, rritja profesionale dhe orari fleksibël

Tre nga katër punëtorë (76%) në Zvicër janë të hapur ndaj idesë së ndryshimit të vendeve të punës në vitin 2024. Kjo është ajo që del nga një sondazh i kryer nga kompania shumëkombëshe e rekrutimit të personelit Robert Walters. “Njerëzit kërkojnë një ndryshim në jetën e tyre të punës për një sërë arsyesh”, shpjegon Christian Atkinson, drejtor i degës zvicerane të grupit, cituar në një deklaratë sot. “Një e treta e të intervistuarve vendosin të ndryshojnë për të avancuar karrierën e tyre, duke synuar rritjen profesionale përmes sfidave dhe mundësive të reja”.

Për më tepër, rezultatet e anketës nxjerrin në pah dy aspekte të rëndësishme, ndikimin e lidershipit dhe kulturës së korporatës, transmeton albinfo.ch.

Mungesa e lidershipit motivon 20% të të anketuarve: “Praktikat e dobëta në këtë fushë krijojnë një mjedis pune demoralizues, duke i shtyrë punonjësit të kërkojnë kushte më të mira pune diku tjetër”, thotë Atkinson.

39% gjithashtu presin një rritje pagash nga punëdhënësi i tyre aktual në 2024 dhe 17% do të konsideronin ndryshimin e vendeve të punës nëse kjo pritshmëri nuk përmbushet, duke kërkuar një pagë më të lartë diku tjetër. Pra, pse të qëndroni besnik ndaj kompanisë? 82% e atyre që i janë bashkuar punëdhënësit në dy vjetët e fundit nuk kanë ndërmend të largohen dhe 52% thonë se janë të kënaqur me pozicionin e tyre aktual. Një pagë konkurruese, e cituar nga një në pesë të anketuar, është një tjetër faktor kyç.

Përfitimet anësore të tilla si orari fleksibël i punës dhe përfitime të tjera në natyrë citohen nga 19% e të anketuarve. Së fundi, 15% nënvizuan rëndësinë e një plani të qartë të zhvillimit të karrierës. Rritja e strukturuar profesionale brenda organizatës suaj i inkurajon punonjësit të qëndrojnë në vend, argumenton Atkinson.

“Një paketë përfitimesh e dizajnuar mirë, e cila përfshin orar fleksibël të punës, përmirëson kënaqësinë e përgjithshme në punë dhe rrit nxitjen për të qëndruar besnik ndaj punëdhënësit”, përfundon eksperti.