Lajme

5 stacionet e trenave më pak miqësorë me pasagjerët janë në Gjermani

Kjo është ajo që doli nga Indeksi Evropian i Stacioneve Hekurudhore. Zvicra gjithashtu vendos Bernën në podium, e treta së bashku me stacionin qendror të Berlinit

Stacioni i Cyrihut është votuar edhe një herë si stacioni më i mirë hekurudhor në Evropë. Berna vjen në vendin e tretë, sipas Indeksit Evropian të Stacionit Hekurudhor. Cyrihu është rehat në vendin e parë me 102 pikë, përpara stacionit kryesor të Vjenës, me 94 pikë.

Sipas studimit, Berna është në vendin e tretë së bashku me Stacionin Qendror të Berlinit. Prandaj, Zvicra përfaqësohet dy herë në podium, përcjell albinfo.ch.

Pesë stacionet e trenave më pak miqësore për pasagjerët janë të gjitha në Gjermani: Essen, Berlin Ostkreuz, Berlin Zoologischer Garten, Munich-Pasing dhe Bremen janë në fund të listës për shkak të vonesave të mëdha dhe pritjeve të gjata.

Për të hartuar renditjen, u analizuan 50 stacionet me numrin më të madh të pasagjerëve në Evropë. Faktorë të tillë si biletat, opsionet e blerjeve, aksesi për personat me aftësi të kufizuara, lidhjet dhe Wi-Fi falas janë vendimtarë për rezultatin.