Lajme

60% e profesionistëve zviceranë vuajnë nga stresi i lidhur me vendin e punës

Sipas sondazhit me 2000 punëtorë, rreth një e treta thanë se ndjenin stres në vendin e punës "shumë shpesh" dhe më shumë se një e katërta thanë se kjo ndodhte "ndonjëherë"

60% e profesionistëve zviceranë vuajnë nga stresi i lidhur me vendin e punës – kjo del sipas një studimi të fundit nga kompania e rekrutimit Robert Walters.

Studimi zbuloi gjithashtu se 62% e punëtorëve zviceranë mendojnë se punëdhënësit e tyre nuk bëjnë mjaftueshëm për të ndihmuar në luftimin e stresit, 46% thanë se ishte në dorën e menaxherit të tyre të linjës për të menaxhuar më mirë stresin dhe tre në pesë punonjës deklaruan se shëndeti i tyre mendor e zvogëloi këtë vit si pasojë e stresit në vendin e punës.

Christian Atkinson, Drejtor i Robert Walters, Zvicër, tha si vijon për studimin: “Punëdhënësit zviceranë shpenzojnë rreth 100-200 CHF për punonjës për iniciativat dhe përfitimet e shëndetit çdo vit – por sondazhi ynë tregon se ata mund të aplikojnë vetëm një fasad-aid. Punëdhënësit duhet të vendosin ekuilibrin midis mosthyerjes së bankës ose presionit mbi menaxherët për të zgjidhur stresin në vendin e punës, por të jenë ende proaktivë dhe të dëgjojnë nevojat e punonjësve të tyre”.

Sipas sondazhit me 2000 punëtorë, rreth një e treta thanë se ndjenin stres në vendin e punës “shumë shpesh” dhe më shumë se një e katërta thanë se kjo ndodhte “ndonjëherë”. 15% e të anketuarve thanë se nuk kanë përjetuar fare asnjë formë stresi të përsëritur, transmeton albinfo.ch.