Lajme

780,000 njerëz me pasaportë zvicerane jetojnë në vende të ndryshme të botës

Në fakt kjo mund të duket e pabesueshme, por në të vertetë shumë zviceranë pëlqejnë të jetojnë jashtë Zvicrës, transmeton albinfo.ch.

Thuhet se ata janë të shpërndarë në rreth 200 shtete të botës, ndërsa shteti në të cilin jetojnë më së shumti zviceranë është Franca, me 196 mijë sosh.

Kujtojmë se para pak vitesh (2017-2018) u regjistruan 752 mijë zviceranë që kanë jetuar jashtë vendit, ose rreth 11 për qind e zviceranëve në përgjithësi.

Ndërkohë që numri i tyre është rritur, duke kaluar në 780,000 persona me pasaportë zvicerane, për që kanë zgjedhur të jetojnë jashtë vendit të tyre të lindjes, transmeton tutje albinfo.ch.

Pas Francës, ku numri më i madh jetojnë aty, theksohet se në vend të dytë është shteti i Gjermanisë dhe Italisë.

Theksohet se numri i zviceraneve që shkojnë në SHBA, çdoherë e më shumë është në rritje dhe për pak kohë SHBA-ja do të renditet në listen e dytë, ku zviceranët jetojnë. /Albinfo.ch.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI