AT Balkani

Aktorja dhe regjisorja shqiptare në Zvicër, i rikthehet aktrimit filmik

Ajo tashmë po rikthehet në aktrimin filmik me projekt ambicioz.

Aktorja shqiptare në Zvicër, Ermela Teli, ka bërë publik lajmin për rikthimin e saj në kinematografi në një bashkëpunim me regjisorin Moreno Benigno si aktore dhe bashkëregjisore, shkruan albinfo.ch.

Ermela Teli ka lindur në Tiranë në vitin 1981 dhe ka diplomuar në Film e Teatër nga Universiteti i Arteve në Tiranë, ajo është bërë pjesë e kinemave botërore edhe si regjisore e producente filmi.

Po ashtu, punimet e saj eksplorojnë kujtimet personale dhe kolektive, historinë dhe politikën. Ndër filmat më të vlerësuar për performancat e saj renditen “Letters in the Wind” (2003), “Eduart” (2006) dhe “Sekretet” (2008), shkruan tutje albinfo.ch.

Ajo tashmë po rikthehet në aktrimin filmik me projekt ambicioz me Moreno Benigno. /Albinfo.ch