Lajme

Amnesty International kritikon Zvicrën

Grupi ndërkombëtar për të drejtat e njeriut, Amnesty International, i cili merret me luftën në Ukrainë dhe situatën në Gaza, ka kohë të kritikojë edhe Zvicrën.

Institucioni Kombëtar i të Drejtave të Njeriut i sapoformuar i këtij vendi po veçohet pasi nuk ka mandat për të marrë ankesa.

Amnesty thotë gjithashtu se fakti që nevojitet një leje për të mbajtur një demonstratë është e papranueshme dhe tubimet paqësore mund të shpërndahen me dhunë, transmeton albinfo.ch.

Ai gjithashtu thekson se Komiteti i OKB-së kundër Torturës – i cili shqyrtoi Zvicrën – bëri thirrje për një ndryshim të shpejtë të ligjit për të sjellë veprën penale të torturës. Kjo nuk ka ndodhur.

Amnesty thotë se duhet të ketë përparim në një mekanizëm të pavarur për të hetuar pretendimet për dhunë policore.