Të tjera

Avokati serb për Vuçiqin: E dëshmoi se është në shërbim të propagandës së Putinit

Avokati serb, Çedomir Stojkoviq, ka thënë se presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, e ka treguar qartë edhe një herë se është në shërbim të propagandës ndërkombëtare dhe ndikimit të presidentit rus, Vladimir Putin.

Ai e tha këtë duke iu referuar një videoje të fundit të Tucker Carlson, i cili ka intervistuar presidentin serb dhe në të cilën ky i fundit thotë se Vuçiq i tha se “lufta në Ukrainë, e cila është një luftë kundër Rusisë e udhëhequr nga NATO, ka shkatërruar ekonominë evropiane…”.

Avokati serb përmes një postim në Twitter u shpreh se kjo është një nga pikat më të rëndësishme të propagandës së Kremlinit dhe shërbimeve të saj të Inteligjencës, shkruan albinfo.ch.

“Edhe pse është krejtësisht e gabuar, sepse ekonomia evropiane është dëshmuar se është shumë rezistente, ajo synon të ndikojë psikologjikisht në pjesën e pakënaqur ekonomikisht të popullsisë evropiane (edhe në Zvicër, Lihtenshtajn dhe Monte Karlo ka dhe do të ketë gjithmonë një pjesë të pakënaqur ekonomikisht të popullsisë)”, shkroi Stojkoviq.

Ai ka theksuar se edhe ajo pakënaqësi e drejtuar kah “lufta që NATO po bën kundër Rusisë, sepse po të ndalej ajo luftë do të përmirësohej gjendja ekonomike e 20-30 për qind të popullsisë me të ardhurat më të ulëta”, është pjesë e propagandës.

“Kjo është sigurisht një gënjeshtër, sepse në çdo vend do të ketë gjithmonë 20-30 për qind të popullsisë me të ardhurat më të ulëta. Kjo nuk do të thotë se të ardhurat janë të ulëta, por do të thotë se janë më të ulëta se të ardhurat e dikujt tjetër në atë vend”, ka shtuar ai.

Sipas hulumtimeve në disa vende evropiane, ai tha se kjo lloj propagandë e Federatës Ruse ka një ndikim të drejtpërdrejtë në 40 për qind të votuesve.