Lajme

Bernë: Dënohet me burgim të përjetshëm nëna, për vrasjen e të bijës

"Gjykata është e bindur se mbrapa vrasjes së një vajze tetë vjeçare pranë Bernës duhet të ketë një motiv “egoist"

Gruaja 32-vjeçare e akuzuar për vrasjen e vajzës së saj tetëvjeçare është shpallur fajtore nga Gjykata e Qarkut, Bern-Mittelland. Gjykata është e bindur se mbrapa vrasjes së një vajze tetë vjeçare pranë Bernës duhet të ketë një motiv “egoist”, transmeton albinfo.ch. Kryetari i trupit gjykues, e tha këtë duke shpallur vendimin.

Kështu, të enjten, nëna e vajzës së vrarë u dënua me burgim të përjetshëm, për vrasje të rëndë. Dy motive mund të merren në konsideratë, sipas gjyqtarit. Ndoshta nëna kishte arritur në përfundimin se do të ishte më e lehtë për të të ndërtoje përsëri një marrëdhënie me një partner duke mos pasur vajzën, shkruan sda-keystone.ch. Ose donte të hiqte qafe fëmijën sepse jeta si prind i vetëm (pa bashkëshort) ishte rraskapitëse.

32-vjeçarja është shprehur gjithmonë se është e pafajshme. Në momentin kur vendimi u shpall, ajo i mbante me vështirësi lotët disa herë dhe merrte frymë rëndë.

Gjykata nuk ka dashur t’i besonte garancitë e saj se ajo ishte në shtëpi në momentin e krimit. Gruaja nuk i ka thënë policisë, prokurorit dhe gjykatës të vërtetën, vuri në dukje gjyqtari. Nëse ajo e shtyn tutje procesin (ankohet), do të ketë një mundësi për të thënë të vërtetën në gjykatën më të lartë.

Gjykata ka bazuar vendimin e saj të fajësisë në provat e disponueshme. Informacioni i dhënë nga një djalë që ishte dymbëdhjetë vjeç në kohën e krimit në shkurt 2022 ka luajtur një rol kyç, përcjell albinfo.ch. Ai ka dëshmuar se kishte parë gruan dhe vajzën e saj duke ecur në pyll pak para kohës së krimit.

Djali e kishte dhënë deklaratën fillimisht në mënyrë shumë bindëse dhe më pas i ka qëndruar asaj, është shprehur kryetari i gjykatës. Deklarimet e tij përputheshin edhe me vlerësimet teknike të rastit.