Lajme

Dënohet farmacisti në Gjenevë për mashtrim, por motivi ishte i mirë

Një farmacist në Gjenevë është dënuar për mashtrim, por vetëm i është dhënë një dënim me kusht pasi gjyqtarët pranuan se motivimi i tij kryesor ishte të ndihmonte njerëzit dhe jo të pasurohej.

Ai drejtonte dy grupe librash që e lejuan atë të mashtronte kompanitë e sigurimeve shëndetësore. Ai ndonjëherë pretendonte për barna me recetë, të cilat nuk u jepeshin kurrë klientëve.

Por ai i përdori paratë për të ndihmuar klientët e tij më të varfër që të merrnin barnat që u nevojiteshin, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Ai e filloi sistemin kur një familje afrikane nuk mund të merrte ilaçet kundër malaries që u duheshin në vitin 2005.

Gjyqtarët pranuan se motivimi i tij ishte vetëm për të ndihmuar. Dy nga stafi i tij u dënuan gjithashtu me kusht për rolin e tyre.

Avokati i tij mbrojtës tha për shtypin se dënimi në asnjë mënyrë nuk e ul humanizmin e farmacistit.

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI