Lajme

Deputetët e Gjenevës shprehen kundër dhënies së të drejtave të plota politike për të huajt

Banorët e vjetër të qytetit dhe kantonit më ndërkombëtar të Zvicrës tashmë kanë të drejtë të votojnë për çështjet lokale në komunat e tyre.

Megjithatë, më 9 qershor, votuesit e Gjenevës do të thonë fjalën e tyre nëse këto të drejta duhet të zgjerohen për të përfshirë kandidimin për zgjedhje dhe hedhjen e votës së tyre gjithashtu në nivel kantonal, transmeton albinfo.ch.

Megjithatë, në një intervistë me Tribune de Genève gjatë fundjavës, tre deputetë kantonalë nga partitë e qendrës thanë se kjo masë duhet të refuzohet.

“Asnjë kanton, asnjë vend nuk u ofron të drejta kaq bujare të huajve të tyre. Për ne, natyralizimi është rruga e preferuar për të huajt për të marrë të drejta të plota politike”, shtuan ata.