Lajme

Deri kur do të zgjasin masat e koronavirusit në Zvicër

Afati i vendosur nga Këshilli Federal në fund të muajit mars duhet të shkurtohet. Kështu thuhet në Komisionin për Sigurime Shoqërore dhe Shëndetësi të Këshillit Kombëtar

Masat e miratuara në mes të dhjetorit për të kontrolluar koronavirusin – regjimi “2G”, maska ​​e detyrueshme në ambiente të mbyllura, 2G + për diskotekat – duhet të zgjaten deri në fund të shkurtit dhe jo në fund të marsit si Këshilli Federal dëshiron. Kështu rekomandon Komisioni i Këshillit Kombëtar për Sigurimet Shoqërore dhe Shëndetin (CSSS-N) në një letër drejtuar ekzekutivit, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Në Shtetet e Bashkuara ekziston një medikament, i autorizuar me procedurë urgjente, i aftë për të zhvilluar mbrojtje imune për të paktën gjashtë muaj pas marrjes së tij, me një reduktim të rrezikut të infektimit me rreth 77%. Njerëzit që e morën atë gjatë fazës së studimit nuk zhvilluan një formë të rëndë ose fatale të sëmundjes. Ky medikament i destinuar për personat me imunitet të shtypur rekomandohet në Francë nga autoritetet shëndetësore.

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI