Integrimi

Edmond Gerveni, kur rrugët e ndërmjetme të çojnë drejt suksesit

"Në SMZH gjeta kombinimin e profesionalizmit, përpjekjes së palodhshme për të frymëzuar dhe një atmosfere të këndshme pune, të cilat janë kushte ideale për rritje dhe përparim"

Nga Shqipëria në Itali, Angli dhe tani në Zvicër, ku është shtëpia e tij. Nga një familje e suksesshme sipërmarrësish dhe me dy masterë në bagazh, Edmond Gerveni  tani ka gjetur vendin e duhur (Zvicrën) dhe kompaninë (smzh).

Albinfo.ch: I nderuar zoti Gerveni, cila rrugë ju solli në smzh?

E. Gerveni: Në përvojat e mia të mëparshme jetësore të lëvizjes midis Shqipërisë, Italisë dhe Anglisë gjatë studimeve për biznes, politikë dhe diplomaci, më është dhënë një perspektivë unike, globale, duke më mundësuar të shikoj sfidat nga këndvështrime të ndryshme, dhe kështu të mund të ofroj zgjidhje të shpejta dhe inovative.

Si një qendër financiare dinamike, profesionale dhe me lidhje të mira, Londra më ka prezantuar me sektorin e financave, i cili edhe sot e kësaj dite më duket tërheqës. Megjithatë, formimi im sipërmarrës më ktheu në vendin tim, në Shqipëri, ku për disa vite mbikëqyra dhe menaxhova aktivitetet financiare të disa bizneseve familjare në sektorët e transportit, transportit dhe turizmit. Të gjitha këto përvoja përfundimisht ndikuan në aspiratat e mia dhe më motivuan të ndjek një rrugë më profesionale në Zvicër. Këtu, krahas formimit të mëparshëm, kam kryer një Master Shkencor për Banka dhe Financa. Me çantën plot me informacione dhe njohuri, kuptova se baza ideale për të qenë në gjendje të zbatoja plotësisht të gjitha njohuritë e mia në praktikë ishte smzh. Këtu gjeta kombinimin e profesionalizmit, përpjekjes së palodhshme për të frymëzuar dhe një atmosfere të këndshme pune, të cilat janë kushte ideale për rritje dhe përparim.

Si shef i divizionit të smzh, tani jam me fat që mund të punoj ngushtë me CEO-n tonë, z. Hasani dhe CFO, z. Schuler, dhe të diskutojmë bashkë drejtimin strategjik dhe progresin e kompanisë sonë. Në veçanti në këtë bashkëpunim, më bën vazhdimisht përshtypje angazhimi i tyre i palëkundur dhe promovimi i një kulture pozitive dhe produktive të korporatës. Z. Schuler dhe z. Hasani tregojnë një nivel të jashtëzakonshëm profesionalizmi dhe përkushtimi si dhe vazhdimisht përpiqen të frymëzojnë punonjësit e tyre që përfundimisht të kontribuojnë në suksesin e kompanisë sonë. Qasja juaj për të krijuar një kulturë organizative efektive më frymëzon dhe do të vazhdojë të ndikojë shumë në rritjen time personale dhe profesionale.

Albinfo.ch: Çfarë ju solli nga Shqipëria në Zvicër?

E. Gerveni: Vendimi për të kaluar në Zvicër është nxitur nga dy faktorë të rëndësishëm: zhvillimi im personal dhe mundësitë për familjen time. I vlerësoj mundësitë e shumta që ofron Zvicra, veçanërisht në fushat si shëndeti, siguria dhe arsimi. Ndihem i privilegjuar të shoh familjen time duke u rritur në një mjedis kaq mbështetës dhe pasurues. Krahasuar me vendet e tjera të botës, Zvicra shquhet si një shembull i ndritshëm i stabilitetit dhe sigurisë.

Albinfo.ch: A ka pika kontakti në punën tuaj të përditshme ku përveç gjermanishtes përdorni gjuhën tuaj amtare, shqipen, të kuptuar këtu si një resurs?

E. Gerveni: Dobia e të qenit në gjendje të flasësh shqip është dëshmuar shumë e dobishme në shumë raste – veçanërisht në kontekstin e komunitetit të madh shqipfolës të Zvicrës. Edhe ata kanë nevojë për mbështetje në të gjitha aspektet e financave dhe pensioneve, për shembull, por ndonjëherë preferojnë të komunikojnë në gjuhën e tyre amtare. Njohuritë e mia të shqipes më ndihmojnë rregullisht edhe në punën time.

Albinfo.ch: Cilat përvoja në karrierën tuaj profesionale ju inkurajojnë të bëni gjënë e duhur dhe të jeni në gjendje të ndihmoni njerëzit?

E. Gerveni: Nuk është e pazakontë që individët të nënvlerësojnë potencialin dhe aftësitë që kanë. Detyra jonë është të identifikojmë dhe të nxjerrim në pah mundësitë efektive të një individi, të cilat në mënyrë të pashmangshme do të çojnë në rezultate pozitive. Pavarësisht nëse bëhet fjalë për ndërtimin e një biznesi nga themeli, duke u fokusuar në komponentët kryesorë, ose gjetja e zgjidhjeve të duhura të financimit për çiftet e reja që të bëhen pronarë krenarë të shtëpive apo edhe për të ndihmuar individët që të ndërtojnë një të ardhme më të ndritshme duke zbatuar zakone të suksesshme kursimi, siç është për shembull një plan gjithëpërfshirës pensioni. Ne përpiqemi t’u japim klientëve tanë këshilla kompetente dhe t’i mbështesim ata në çdo hap të ciklit të tyre jetësor.

Albinfo.ch: Në rastet kur u ofroni shërbimet tuaja klientëve privatë apo NVM-ve (Ndërmarrjeve të Vogla dhe të Mesme), nëse ata nuk kanë përvojë me smzh, cilat janë tri karakteristikat, si për buxhetet familjare ashtu edhe të korporatave, që kanë nevojë për mbështetje?

E. Gerveni: Me kontrollin tonë 360° për personat privatë dhe kontrollin tonë të NVM-ve, në varësi të nevojave të klientit, trajtohen tri pika të rëndësishme financiare:

Bëhet një vlerësim i situatës aktuale financiare, të sigurimeve, taksave dhe pensioneve të klientit – ky është hapi i parë informativ që mund ta kristalizojmë në kombinim me nevojat dhe dëshirat e klientit për të vendosur objektiva realistë jo vetëm në kontekstin financiar, por edhe për të vendosur përtej kësaj. Më pas hartohet një plan financiar gjithëpërfshirës, ​​i përshtatur me masat e duhura, duke filluar nga qëllimet afatshkurtra deri tek ato afatgjata.

Albinfo.ch: Sipas jush, çfarë e bën smzh të veçantë në krahasim me ofruesit e tjerë të shërbimeve financiare?

E. Gerveni: Këshillat e pavarura që ne ofrojmë si këshilltarë financiarë, marrin një qasje që shkon përtej planifikimit financiar tradicional dhe shërbimeve të menaxhimit të investimeve. Kjo qasje fokusohet në ofrimin e një përvoje të jashtëzakonshme dhe të personalizuar të klientit që merr parasysh nevojat dhe qëllimet financiare të klientëve, si dhe mirëqenien dhe stilin e tyre të përgjithshëm të jetesës. Një marrëdhënie intensive dhe e ndershme me klientët tanë nëpërmjet ofrimit të njohurive, komunikimit të rregullt, transparencës në zgjidhjet tona të konsultimit dhe mbi të gjitha aftësisë për të reaguar.

Albinfo.ch: Ju flisni për zgjidhje gjithëpërfshirëse – Si mund tua shpjegoni këtë lexuesve tanë?

E. Gerveni: Zgjidhjet financiare gjithëpërfshirëse i referohen një qasjeje holistike (gjithëpërfshirëse) dhe të integruar ndaj planifikimit financiar që merr parasysh të gjitha aspektet e situatës financiare të klientit. Kjo qasje ofron zgjidhje të plota dhe të personalizuara, të përshtatura me qëllimet, nevojat dhe rrethanat personale të klientit. Ajo mbulon gjithçka, nga financat dhe investimet, te sigurimet dhe planifikimi i daljes në pension, te taksat dhe ligji e deri te pasuritë e paluajtshme dhe hipotekat dhe më shumë.

Ekspertët tanë janë të përkushtuar për të ofruar shërbime të personalizuara dhe zgjidhje inovative që plotësojnë nevojat financiare dhe personale të çdo klienti. Ne krenohemi shumë për rezultatet pozitive që arrijmë për klientët tanë dhe e konsiderojmë çdo rast të suksesshëm si përmbushje të mëtejshme të misionit tonë për të ndikuar pozitivisht në jetën e atyre që u shërbejmë.

Me fjalë të thjeshta, pavarësisht nëse bëhet fjalë për një individ apo një NVM, detyra jonë është të ofrojmë qartësi për çështje komplekse dhe të ndërlidhura, në mënyrë që klientët të mund të shohin me një shikim se çfarë do të përmbajnë vendimet e sotme dhe çfarë ndikimi do të kenë ato në të ardhmen.