Lajme

Ekonomia në Zvicër kishte ngritje më shumë sesa pritej

Ekonomia rezultoi më mirë se sa pritej vitin e kaluar. Shifrat nga Zyra Federale e Statistikave tregojnë se PBB-ja vitin e kaluar u rrit me 2.6% – ky është një rishikim në rritje nga shifra e mëparshme prej 2%.

Për më tepër, normat e rritjes nga 2020 dhe 2021 janë rishikuar gjithashtu lart.

Pjesa më e madhe e kësaj ishte për shkak të rritjes së sektorit të shërbimeve, si hotelet dhe transporti, të cilët u prekën më keq nga Covid.

Ekonomistët shtojnë se një pjesë e rritjes në rritje mund t’i atribuohet kompanive shumëkombëshe, si Nestlé dhe sektorit farmaceutik, transmeton albinfo.ch.

Por mbetet një nivel kujdesi – pasi analiza e mëparshme nga OECD pret që ekonomia të performojë nën potencialin e saj për shkak të inflacionit dhe presioneve gjeopolitike.