Kosova

Gjykata Speciale: Urdhërohet vazhdimi i paraburgimit për Hashim Thaçin dhe Kadri Veselin

Në Gjykatën Speciale në Hagë trupi gjykues ka urdhëruar vazhdimin e paraburgimit për Hashim Thaçin dhe Kadri Veselin, ka njoftuar shefja për informim në Dhomat e Specializuara të Kosovës në Hagë, Angela Griep, përcjell albinfo.ch.

Sipas trupit gjykues, ekziston rrezik i mjaftueshëm që Thaçi dhe Veseli të pengojnë ecurinë e procesit dhe “të kryejnë krime të tjera”.

“Më 16 gusht, Trupi Gjykues urdhëroi vazhdimin e paraburgimit të Hashim Thaçit dhe Kadri Veselit. Trupi Gjykues konstatoi se ekziston rrezik i mjaftueshëm që z. Thaçi dhe z. Veseli të pengojnë ecurinë e procesit dhe të kryejnë krime të tjera. Trupi Gjykues konstatoi se komunikimet mund të kufizohen në një mënyrë që zvogëlon mjaftueshëm këto rreziqe vetëm me anën të zbatimit të kornizës për monitorimin e komunikimeve që përdoret në objektin e paraburgimit të Dhomave të Specializuara”, ka thënë ajo.

Gjykimi ndaj Thaçit dhe të tjerëve ka nisur më 3 prill, me deklaratat hyrëse, ku të gjithë janë deklaruar të pafajshëm për akuzat për krime të pretenduara të luftës, teksa ata ndodhen në qendrën e paraburgimit në Hagë prej muajit nëntor të vitit 2020.