Maqedonia

Hapen të gjitha vendvotimet për zgjedhjet presidenciale dhe parlamentare

Votimi në rrethin e dytë të zgjedhjeve presidenciale dhe parlamentare filloi në orën 07:00, përcjell albinfo.ch.

Nga KSHZ-ja bëjnë të ditur se deri më tani nuk janë raportuar probleme me hapjen e vendvotimeve.

Në listën zgjedhore me të drejtë vote në zgjedhjet presidenciale të vitit 2024 janë regjistruar gjithsej 1.814.317 zgjedhës dhe në listën zgjedhore për zgjedhjet parlamentare janë regjistruar 1.815.350 zgjedhës.

Një ditë para zgjedhjeve, dje të sëmurët dhe të pafuqishmit, të burgosurit, të moshuarit dhe të regjistruarit nga diaspora votuan të parët, por vetëm për zgjedhjet presidenciale.