Uncategorized

Kosovari dënohet me 11 vjet burg për vrasje, prokurori kishte kërkuar 18

St. Gallen. Një kosovar 41-vjeçar ka goditur me thikë një 38-vjeçar nga Republika Dominikane. Viktima ka ndërruar jetë dy ditë më vonë, në spital, nga plagët e marra

Një natë feste në verën e dy viteve më parë kishte përfunduar fatalisht për një 38-vjeçar dominikan. Për këtë krim, pesë persona duhej të përgjigjeshin përpara Gjykatës së Qarkut St.Gallen më 14 nëntor 2023, transmeton albinfo.ch. Tashmë vendimi është marrë: i pandehuri kryesor duhet të mbajë njëmbëdhjetë vjet burgim.

Procesi gjyqësor ka zgjatur dy ditë – aktgjykimi me shkrim është tashmë i disponueshëm.

Në gusht të dy viteve më parë kishte ndodhur një përplasje mes dy grupeve në Brühlgasse në qytetin e St.Gallen. Më pas, një kosovar 41-vjeçar ka goditur me thikë një 38-vjeçar nga Republika Dominikane, shkruan tagblatt.ch. Viktima ka ndërruar jetë dy ditë më vonë, në spital, nga plagët e marra. Më pas policia kishte arrestuar katër persona.

Zyra e prokurorit publik ka kërkuar dënim me burg prej 18 vitesh – mbrojtja e konsideronte këtë dënim qartësisht shumë të lartë. Në aktgjykim, 41-vjeçari kosovar shpallet fajtor për vrasje me dashje dhe “reket”. Ai dënohet me njëmbëdhjetë vjet burg, ku llogariten edhe 51 ditë paraburgim dhe paraburgimi, i mbajtur që nga tetori 2021. Ai gjithashtu do të dëbohet nga vendi për dhjetë vjet dhe duhet të paguajë shpenzimet e procedurës.

Dënimet për katër të bashkëpandehurit janë dukshëm më të buta. Vetëm një nga katër prej tyre do të dëbohet nga vendi për tre vjet, siç ka kërkuar prokurori publik, përcjell albinfo.ch. Dënimet me burg variojnë nga dhjetë deri në 23 muaj, me shtyrje të ekzekutimit për tre të dënuar me një periudhë prove prej dy vjetësh.

Vendimi nuk është ende ligjërisht i detyrueshëm. Të përfshirët kanë dhjetë ditë kohë për të bërë ankesë.