Kosova

Kurti i reagon idesë së Ramës për marrjen e veriut nën kontroll nga KFOR-i

Kryeministri i Kosovës Albin Kurti i është kundërpërgjigjur idesë së kryeministrit të Shqipërisë Edi Rama për mardjen e veriut nën kontroll nga KFOR-i.

“Për propozimin e kryeministrit shqiptar Edi Rama që KFOR-i të marrë kontrollin e veriut të Kosovës: “Ne kemi nevojë për patrulla të përbashkëta të policisë sonë dhe KFOR-it në kufirin mes Kosovës dhe Serbisë. E për sa i përket gjërave të tjera, kjo tashmë është vendosur. Kudo në Kosovë – e para që përgjigjet është policia jonë, pastaj EULEX-i dhe më pas KFOR-i. Dhe nuk mendoj se kjo formulë duhet ndryshuar”, ka thënë Kurti për median boshnjake “Istraga”.