Lajme

Lufthansa blen mbi 40 për qind të aksioneve të një linje ajrore fluturimesh

Linja ajrore gjermane Lufthansa ka rënë dakord të marrë përsipër një pakicë të aksioneve në linjën ajrore italiane Ita Airways, njoftuan të dyja linjat ajrore në nënshkrimin e kontratës në Romë.

”Ita” u formua në tetor 2020 pas një ristrukturimi të Alitalia-s së dështuar, të cilën qeveria në Romë e mori në mars të të njëjtit vit kur dështuan ofertat e ndryshme për blerje.

Pas muajsh negociatash këtë vit me shtetin italian, Lufthansa bleu një 40% fillestar të aksioneve të ”Ita”, transmeton dpa, përcjell albinfo.ch.

Raportet e mëparshme të mediave thanë se linja ajrore gjermane planifikon të paguajë midis 320 dhe 330 milionë euro (343,36 milionë dollarë – 354,09 milionë dollarë) për aksionet.