Maqedonia

Maqedoni: Ndalohen 5 gjimnazistë nën dyshimet për kërcënime ndaj nxënësve

Dy raste të ndara të kërcënimeve të nxënësve kanë ndodhur në Shkup, vetëm disa ditë our Serbia u trondit nga sulmi me armë që ndodhi në një shkollë fillore.

Pesë gjimnazistë janë ndaluar në Shkup në dy raste të ndara për kërcënime ndaj klasorëve, teksa policia ka intervenuar edhe në një rast në shkollë fillore ku një trembëdhjetë vjeçar u ka drejtuar shokëve të klasës armën plastike.

Pas hapjes së adresave elektronike për raportimin e dhunës së bashkëmoshatarëve të premten, më 5 maj, Ministria e Arsimit dhe Shkencës së Maqedonisë së Veriut dje njoftoi se do t’i propozojë Qeverisë një vlerësim urgjent të situatave dhe rreziqeve të sigurisë, të cilat në masë të madhe inkurajohen nga disa socialë. rrjete, të tilla si “TikTok”.

Në të njëjtën ditë, policia arrestoi 16-vjeçar në një rast tjetër të veçantë, pasi kërcënoi mësuesit përmes rrjeteve sociale