Lajme

Më pak parkingje në Cyrih, kjo është arsyeja

Kjo ka shkaktuar debate dhe është kundërshtuar ashpër

Marrëveshja, e njohur si “Parkplatzkompromiss” që hyri në fuqi në vitin 1996, ishte një marrëveshje e thjeshtë për të ruajtur status quo-në. Asnjë parkim i ri nuk do të shtohej dhe asnjë parkim ekzistues nuk do të hiqej, përcjell albinfo.ch.

Tani, me më shumë anëtarë të Partisë së Gjelbër në qeverinë e qytetit, ekuilibri politik është zhvendosur dhe ekzekutivi ka vendosur të bëjë disa ndryshime.

Me marrëveshjen “Parkplatzkompromiss”, qyteti planifikon të shkurtojë 700 vende parkimi në qendër të qytetit, për të bërë rrugë për më shumë parkim me biçikletë dhe hapësirë ​​të gjelbër.

Disa janë të pakënaqur me këtë veprim dhe paralajmërojnë se do të ketë pasoja. Anëtarët e Partisë Popullore po shqyrtojnë mundësinë e një referendumi për këtë çështje.