Lajme

Mentor Ilazi u zgjodh kryetar i Shoqatës së Inxhinierëve Shqiptarë në Zvicër

Ai u zotua që do të vazhdojë të punojë me vullnet e gatishmëri për të hapur mundësi të reja bashkëpunimi e zhvillimore në Zvicër dhe në vendet e origjinës

Më 9 shtator, në Bernë, u mbajt Kuvendi Zgjedhor i Shoqatës së Inxhinierëve shqiptarë (Albanian Engieering of Switzerland) në Zvicër.

Takimit i priu një program i pasur nga shoqata kulturore artistike shqiptare ‘Bashkimi’ me këngë e valle popullore shqiptare nga fëmijët e kësaj shoqate.

Rexhep Gashi, kryetar i deritashëm shoqatës hapi takimin me një fjalim mbi rëndësinë dhe vlerat e kësaj shoqate, me ç`rast ceku rolin e inxhinierëve shqiptarë në zhvillimin e shoqërisë. Ai tha se janë mbi 150 inxhinierë shqiptarë në Zvicër të cilët po japin një kontribut të jashtëzakonshëm.

Kurse Tefik Selmani, anëtar i kësaj shoqate, foli për historikun, vështirësitë e para të krijimit dhe inaugurimit të kësaj shoqate. Ai gjithashtu foli për projektet e realizuara në të kaluarën si dhe për mundësitë e hapura në të ardhmen.

Këtë takim e përshëndeti edhe ambasadori i Republikës së Kosovës z. Sami Ukelli, përmes një ‘videomesazhi’ i cili i inkurajoi të gjithë anëtarët e kësaj shoqate si dhe i falënderoi për punën e tyre. Në këtë takim ishin të pranishëm edhe diplomatë nga Republika e Shqipërisë si dhe aktivistë tjerë shoqëror e kulturor.

Punimet e Kuvendit u hapën nga kryetari aktual i shoqatës, Rexhep Gashi dhe Enver Alijaj, anëtar i kësaj shoqate, të cilët prezantuan strukturën e Kuvendit, zgjedhjen e bordit menaxhues si dhe zgjedhjen e kryetarit të ri të kësaj shoqate. Me këtë rast, duke respektuar rregullat, në mënyrë unanime, Mentor Ilazi (inxhinier) u zgjodh kryetar i kësaj shoqate.

Kryetari i sapozgjedhur, Mentor Ilazi përsëendeti Kuvendin dhe pjesëmarrësit si dhe falënderoi të gjithë anëtarët e kësaj shoqate për besimin e mundësinë e dhënë. Ai u zotua që do të vazhdojë të punojë me vullnet e gatishmëri për të hapur mundësi të reja bashkëpunimi e zhvillimore jo vetëm në Zvicër, por edhe në vendet e origjinës, Shqipëri, Kosovë, Maqedoni etj. Ai tha që të gjithëve na bashkon gjuha dhe kultura.

Të pranishmit në shenjë falënderimi mbyllën punimet me ngrohtësi e duartrokitje dhe në fund pasoi darka.